Begeleiden van het kinderatelier

Op dinsdagavond van 18u-20u organiseren we een ouderpraatgroep waar ouders terecht kunnen met vragen over opvoeding of onderwijs. Gelijktijdig zoeken we een vrijwilliger om met een klein groepje kinderen van het kinderatelier een spelletje te spelen of iets te knutselen. Op die manier kunnen ouders die geen opvang hebben toch deelnemen aan de ouderpraatgroep. Passen één of meerdere van onderstaande data, laat dan gerust iets weten. Je bent meer dan welkom!

Vrijwilliger van digipunten Zuidoost Hageland

In heel de regio Zuidoost Hageland hebben we de afgelopen jaren digipunten uitgebouwd, een laagdrempelige plaats waar iedereen langs kan komen om digitale hulp aan te vragen: dit kan gaan van foto’s overzetten over mails sturen tot ItsMe installeren. We zoeken vrijwilligers met (minstens de) digitale basiscapaciteiten die de hulpvragers verder helpen.

Kookmensen

Enthousiaste kookmensen (’s middags eten we samen met de jongeren, als ze willen, mogen ze ook helpen met koken, maar het is soms ook leuk om gewoon de voetjes onder tafel te kunnen schuiven). 🙂

Chauffeur van busje.

Chauffeur met busje waarin 7 mensen passen (6 jongeren en 1 begeleider): we gaan soms ook eens graag op locatie, maar het is niet altijd evident om daar te geraken).

Onthaal.

Onthaal: ’s ochtends jongeren mee hartelijk en warm ontvangen en helpen met drank, koekjes en fruit te voorzien (koffie, thee, chocomelk,…).

Vrijwilligers gezocht Huiswerkbrug Tienen

Heb jij een hart voor kinderen en jongeren?

Zet jij je graag in voor maatschappelijk kwetsbare gezinnen?

Ben jij 18+?

Dan ben JIJ de geknipte vrijwilliger voor De Huiswerkbrug!

De Huiswerkbrug is een initiatief dat zich inzet voor kinderen die opgroeien in een maatschappelijk kwetsbare context. Vrijwilligers werken nauw samen met het gezin en de school aan een kansrijke toekomst. Dit doen ze bij de gezinnen thuis door meer structuur rond het huiswerkgebeuren te installeren. Hiernaast wordt de brug naar de maatschappij gebouwd, door bijvoorbeeld op zoek te gaan naar een vrijetijdsbesteding.

Praatcafé Erm ’n Erm

Ontmoetingsplaats voor iedereen, maar vooral voor mensen met een kwetsbare achtergrond. Iedereen is welkom om samen een koffie te drinken, activiteiten te doen (bingo, karaoke, knutselen…) en geregeld deel te nemen aan een inhoudelijk dialoogmoment (rond digitale uitsluiting, darmkanker, voorstelling partnerorganisatie…).

Borstelen speelplaats

We zoeken een vrijwilliger om onze speelplaats te borstelen. Vooral in de zomer- en herfstperiode, bij het vallen van de bladeren, kan onze speelplaats anders echt glad worden

Minibus wassen

We zoeken een vrijwilliger om af en toe ons busje waarmee we de kinderen met een beperking thuis afhalen, te poetsen.
Dit zou voor ons een grote hulp betekenen.

Vervoer van kinderen met een beperking

We zoeken vrijwilligers om onze vaste chauffeurs af en toe te ontlasten. Je rijdt met een minibus om kinderen met een beperking thuis op te halen of ’s namiddags naar huis te brengen. Je rijdt veilig en beschikt over een rijbewijs B.
In het begin rijd je mee met onze vaste chauffeurs om de minibus en de route te leren kennen.

Gezocht: kapiteinen en matrozen voor Samana

We weten allemaal dat eenzaamheid bij ouderen een probleem is. Gelukkig is er in Tienen een groepje vrijwilligers die regelmatig eens een huisbezoekje doet bij mensen die aan huis gebonden zijn omwille van leeftijd of ziekte. Of regelmatig een telefoontje doet. Dus wat zoeken we? Mensen die af en toe een bezoekje willen brengen aan mensen die er nood aan hebben, maar ook trekkers die er mee voor willen zorgen dat deze mooie vereniging kan blijven bestaan in het Tiense.

Burenhulp bij jou in de buurt

Kleine groepjes van geëngageerde vrijwilligers zetten zich in voor hun buurt en de bewoners. Dit gebeurt onder de naam van Buren voor Buren. Deze vrijwilligers halen energie uit het contact met de mensen en de dankbaarheid die ze ervaren als ze iemand hebben geholpen. Vaak gaat het om mensen met een beperkt sociaal netwerk, die dankzij buren voor buren een warm sociaal contact in hun buurt ervaren. Wil je graag meehelpen? Contacteer ons!

Het gaat hier over ‘het kleine helpen’. Denk hierbij aan:

Gaan wandelen met de hond van iemand die minder goed te been is
Inkopen gaan doen voor een buurvrouw die haar enkel verstuikt heeft
Een klusje opknappen in het huis, zoals een kapotte lamp vervangen
Een gezellig babbeltje doen en een koffietje gaan drinken met iemand die eenzaam is
Helpen met een technisch probleem, zoals het installeren van een app op een smartphone

Individuele ondersteuning

T is een jonge dame die op zoek is naar een vlotte persoon die haar wat kan ondersteunen bij 1 of meer van volgende activiteiten: koken, zwemmen, wandelen, dansen en zingen, iets gaan drinken, naar de film of wat knutselen.

Opnemen van vervoer

We zoeken een persoon die onze bewoners kan vervoeren wanneer ze naar een culturele of sportieve activiteit willen gaan. Of wanneer ze op reis willen gaan en daarvoor vb naar de luchthaven of een centrale verzamelplaats dienen gebracht te worden.

Wandelen met onze bewoners

Onze bewoners gaan graag wandelen. We hebben jammer genoeg niet voldoende personeel om met alle rolstoelen te wandelen. Daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers die samen met onze bewoners (alle leeftijden) willen wandelen.
Neem gerust een kijkje op: https://www.werkenbijstichtingdelacroix.be/nl/vrijwilliger

Persoonlijke assistent

De persoonlijke assistent helpt met dagdagelijkse activiteiten zoals huishouden, koken, opruimen, … binnenshuis. Activiteiten buiten zoals G-sport (handfiets, zwemmen, wandelen), bezoek aan cultuur-evenementen, … vragen ook de aanwezigheid van een assistent

Vrijwillige onthaalmedewerker

Om onze patiënten verder te helpen aan de receptie van het wijkgezondheidscentrum, zijn we op zoek naar een vriendelijke vrijwillige onthaalmedewerker, voor 4 à 8u per week gedurende een langere periode.
Alle info vind je op https://www.wgcvierkappes.be/werken-als-vrijwilliger/2023/6/28/vrijwillige-onthaalmedewerker

Hulp bij Nederlands leren

Wij zoeken vrijwilligers die in de les Nederlands de leerkracht ondersteunen bij de praktische oefeningen. Zo hebben de cursisten meer leerkansen omdat we kleinere groepen kunnen maken.
We zoeken ook vrijwilligers die een op een willen afspreken met een cursist die Nederlands leert om te kunnen oefenen.

Openhouden en meewerken aan Natuur.huis De Gors

Met een groep vrijwilligers bouwen we het natuurbezoekerscentrum Natuur.huis De Gors te Vissenaken verder uit. Er zijn diverse taken mogelijk: openhouden van het natuur.café,  onderhoud van wandelpaden, begeleiden van natuuractiviteiten,…
Tussen 14 mei en 1 oktober 2023 trachten we het natuur.café iedere zondagnamiddag open te houden voor bezoekers en zijn we nog op zoek naar vrijwilligers om dit te kunnen bolwerken.

Ondersteunen in dagelijkse werking van Erm ’n Erm

Erm ’n Erm vzw is een Vereniging Waar Armen Het Woord Nemen. De werking van de organisatie wordt vorm gegeven en bestuurd door mensen in armoede en ondersteund door de opbouwwerkers van SAAMO. Erm ’n Erm organiseert verschillende activiteiten :
– praatcafé : elke vrijdag van 13u tot 17u ontmoeting met soep en koffie (opdienen, afruimen, voorbereiden, opkuisen…)
– Buurtkracht : 1 zaterdag per maand trekken we naar de wijken en buurten in en rond Tienen om daar ontmoeting te organiseren.
– werkgroep 17/10 : in het kader van de Internationale dag tegen Armoede op 17 oktober werken we rond het zichtbaar maken van armoede- en uitsluitingskwesties rond digitale uitsluiting en de toegankelijkheid van de hulp- en dienstverlening in Tienen
– sociaal-artistiek gezelschap Binnenstebuiten Ensemble : samen muziek maken en optreden op Kweikersdag, 17 oktober…